newyorkdream

Alla inlägg under oktober 2011

Av Sophia Benjelloun_455@hotmail.com - 15 oktober 2011 06:02

Hellu, Då var man hemma igen. Känns alltid konstigt att gå till skolan på en fredag eftermiddag och sen när man kommer ut från skolan och börjar röra sig hemmåt se alla uppklädda och runda under fötterna. Det tycker jag är lite lustigt också..jag slutar skolan 10 på kvällen och redan då är folket fulla. Snacka om att helgen är välkommen. Min helg är aldrig lika lång som alla andras för att jag går i skolan på lördagar också men jag klagar inte för det. Ibland är allt man behöver för att belöna sig själv efter en lång vecka lite skön musik ;)

Av Sophia Benjelloun_455@hotmail.com - 14 oktober 2011 23:00

  Fredag och klockan är 5 på eftermiddagen, om några sekunder ska jag ge mig iväg till skolan och ha teaterlektion. Det regnar ute och är sådär härligt mulet. Känner att det är lagom kul att gå ut, kanske därför jag drar mig till sista sekunden men så riskerar jag att bli sen, suck, borde gå nu. Ska framföra en scen ur pjäsen '' Golden boy'' och sen göra en reading tillsammans med en tjej från pjäsen  '' savage and limbo''.

Imorgon blir det partaj. Då kommer det lite folk hem till oss fån skolan. Kul ser fram emot det! okej nu måste jag verkligen gå, Hej svej!

Av Sophia Benjelloun_455@hotmail.com - 13 oktober 2011 20:50

Haha jag slutar aldrig förvånas. Imorse var jag skit stressad för attjag minst av allt i världen vill komma sent till min musikal klass, Min lärare blir hulken. Och efterom jag jag bara inte kom upp ur sängen på morgonen hade jag inte heller nån tid alls att gräva fram några snygga kläder eller sminka mig eller fixa håret eller nått sånt alls. När jag springer till tåget , i regnet,stoppas jag av en lång mörk kille.

'' Hello gorgeous, can i ask you a question?''

'' i don't have time, sorry''

'' ok, listen. You are gorgeous and i like what i see so if i can get your number i can call you and ask you my question when you have time.''

'' ehh, ok why not''.


Jag menar, varför inte lixom. Han var rätt snygg ;) och jag tror att det kan vara bra om man ibland inte alltid beter sig på samma sätt och gör som man alltid har gjort och jag skulle vilken annan dag bara vänt på klacken och fortsatt marsen mot tåget men inte denna morgon. Nu bryr jag mig inte så mycket han ringer eller inte , och om han gör det vet jag inte om jag kommer svara :S :P. Men det är ju inte varje morgon som man blir uppragad när man joggar till tåget, i regnet iklädd typ träningskläder. Så det var kul:) ... och jag kom i tid till lektionen :D

Av Sophia Benjelloun_455@hotmail.com - 10 oktober 2011 00:47

   

Hallå världen. Idag är man sådär lagom klar med saker och ting. kan tyvärr inte gå in på detlajer men helgen har varit  händelserik. Grabbarna grus var ute igår men förade hemma hos oss så då blev man rätt dragen själv också. Hela dagen idag har man bara försökt vakna upp till liv men så ska det ju vara på söndagar. Imorgon ska man göra bort sig framför kameran. Jo på riktigt, uppgiften är att göra något men är rädd för eller obekväm med framför kameran och då har micke övertalat mig till att rappa. Så imorgon blir det rapp. Suck.


Jag vill inte säga att jag inte trivs här i New York/ New jersey men jag saknar Stockholm ganska mycket faktist. Ska bli så skönt att få komma hem till jul och nyår om man nu får råd till det. Sen få komma tillbaka fräsh och redo för en ny termin på Lee Strasberg. 

Snart är det Halloween här också och då kanske det blir någon typ av fest, vilket vore riktigt kul. Trotts att terminen bara har börjat så känner jag redan att jag behöver en paus och göra lite kul och galna saker.  Kan vara så att jag fått lite försmak av det efter denna helg:P


Vad händer nu då? ja micke och jag ska väll som vanligt titta på ''Breaking Bag'' röka pipa och dricka upp resten av Coronan från igår. Och det är inte helt fel, inte alls.

Puss och kram på er där hemma och vi ses snart..hoppas jag :D

 
Av Sophia Benjelloun_455@hotmail.com - 9 oktober 2011 03:41

Stort Grattis Imenne på din 20års dag.

Jag önskar verkligen att jag kunde ha varit med dig och firat denna speciella dag men jag tror och hoppas att du har haft en jätte kul födelsedag även utan din favorit person ;P Haha nä men grattis för 100 gången!

              

  

Av Sophia Benjelloun_455@hotmail.com - 7 oktober 2011 00:26

 Har suttit i mitt fönster idag och njutit av solen som jag inte sett på några dagar. Har börjat sticka lite igen för jag tycker det är trevligt plus att det börjar bli så himla kallt vilket innebär att hösten är påväg till New York och på hösten får jag alltid för mig att jag ska sticka saker så nu har jag börjat med det.

Det börjar närma sig 4 månader här i staterna redan. Kan inte tro det! Om lite ca två och en halv månad ska man få se Sverige och Stockholm igen men bara för ett kort tag. Det ska bli skönt att få komma tillbaka och andas ut lite, över julen ialla fall. Men det är en bit kvar och jag vill inte tänka på vintern nu som Ronja rövardotter sa. För då kommer det bli så jäkla kallt i vår lägenhet :S


Jag försöker påminna mig själv varje dag om vart jag är någonstanns och det är nästan så att jag inte tror mig själv ibland, hehe. Alla männiksor planerar och gör ändringar i sina liv men glömmer sedan att bara stå och ta instunden och att dem har lyckats. Jag vill glädjas varje dag åt att ,tack vare mig själv, jag just nu pluggar  New York City på en av världens bästa teater och filmskolor. HAHAAHA har svårt att tro det nu också.

Jag trivs så bra här med omgivningarna, skolan, stan, lägenheten  och allt. Klart att jag saknar alla i Sverige men jag vill inte att mitt nya liv här ska sluta. Det tänker jag inte låta det göra heller. Efter två år på skolan får jag OPT, Optional Praktical Training i 6 månader. Då får jag tillåtelse att jobba med det ämne jag har pluggat. Plus att jag då får bli betald helt lagligt, sen måste man få någon som kan sponsra en och hittar jag en sådan då löser det sig genom att jag får arbets visum, om jag nu minns saker och ting korekt.  :P Och det vore ju super!

Av Sophia Benjelloun_455@hotmail.com - 5 oktober 2011 05:39

Ska bara börja med att säga att dagen inte alls började särskilt bra, när mitt PATH-kort, tågkort, inte funkade. Så jag tänkte att det var slut så jag ladda det med ytterligare 30 men det funka fortfarande inte. Till skillnad från hemma så finns ingen att få hjälp av, ingen spärrvakt eller liknande. Jag såg en polis och frågade honom vad jag skulle göra. Han visade mig till en kundhjälptelefon. så jag lyfte luren och fick höra. ''if your path card has ben stolen press 1, if you have any troubles with your path card press 2''. Aha okej soft tänkte jag och letar efter knapp 2 och inser att det inte finns några knappar alls! ''FAN DÅ'' jag testar efter flera minuters dumt letande efter knapp 2 att säga ''two''. tror ni inte att det funkade. Kände mig verkligen super korkad. Det visade sig bara att jag var tvungen att vänta typ 10 min innan jag kunde använda kortet. HAHA! så det var ju ingen anledning att bli upprörd för.


Jag tar mig till stan, glider in på banken och betalar hyran, glider vidare till skolan och har två lektioner innan jag möter micke och glider hemmåt.

På tåget står micke och jag och lite oförsiktigt snackar om någon i samma tågvagn. Efter ett tag säger Micke att hon tittar på honom och ler och duå börjar man ju undra. Hon kanske kunde svenska men i samma sekund som Micke säger det hör jag en man ropa presic bakom mig. När jag vänder mig om ser jag att mannen står lutat över en annan man, hans vän, som sitter ned. Mannen som sitter ned har tappat medvetnadet och är vit som ett papper i ansiktet. Hans kompis försöker förbrilt väcka liv i honom men han reagerar inte. Då börjar folk runt om kring att ropa. Finns det någon läkare eller sjuksköterka här!! Nån anna ropar, Vart är nödbromsen!! en anna ropar, Lägg honom ned!! en annan ,Men med huvudet åt sidan så att han inte kvävs!!

Det var en spänd stämning och medans väktare och poliser kom rusande från varsin ände av tåget stod bara alla helt tysta runt omkring och iaktog. Tåget var fortfarande i ful fart. Det hela var riktigt overkligt. Som en filmscen. väktaren frågar sedan om någon har mat när mannen börjat reagera igen. Då lovar jag, varenda person i hela vagnen hade någonting de slängde fram. jag med. Sen kom vi fram till endstationen och alla var tvugna att gå av men jag tror han klarar sig. Han hade fått färgen tillbaka och börjat röra sig lite.

Det hela får en att känna sig lite mer säker, jag menar om det händer mig något eller Micke, ta i trä, så vet jag att folk kommer att göra något.


 

Av Sophia Benjelloun_455@hotmail.com - 4 oktober 2011 05:20

 

Försov mig till en början, skulle hinna till banken för att betala hyran men det insåg jag att det skulle inte ske. Micke hade redan dragit och eftersom jag visste att han skulle till banken på sin rast gjorde jag en överföring till hans konto innan jag drog. Planerade att sms:a honom på vägen och be att han betalade åt mig med. Men då ser jag att jag inte har några pengar kvar på mobilen. Så jag måste då springa in på en T Mobile store och tanka innan skolan. Gör det men kommer ändå inte fram till Micke. sur för det innebär antagligen att han ocksåhar slut på luren, funkar så i det här landet att man inte ens kan ta emot sms om man inte har pengar på mobilen eller få samtal. Så jag muttrar vidare. Och har inte hunit dricka kaffe heller. Så inser jag sen när jag går förbi banken att jag visst hade hunnit in och betala hyran men då hade jag inte pengarna kvar på mitt konto!!! Åh vad man kan göra livet besvärligt för sig ibland. Så jag går på lektion ialla fall, har acting for film and tv. Där sitter jag och surar för att morgonen var ett sådant skämt och för att hyran redan var 4 dagar sen. Efter lektionen skulle vi få en chans att få feedback på våra tagningar om vi gick till lärarens studio efter lektionen som ligger ca 15 blocks därifrån, ca 20 min promenad. Och eftersom jag går till damernas direkt efter lektionen hör inte jag att läraren ställer in det hela för att inte tillräckligt många kunde komma just ikväll. Så jag letar upp adressen efteråt, ja jag går i regnet och känner mig som en riktigt olycklig borttappad byracka eftersom jag till en början också går lite villse. Kommer fram till byggnaden som är maffig med välklädda dörrvakter och en inredning som på ett 5 stjärnigt hotell. Dörrvakten ringer upp till läreren och jag hör honom säga att det är inställt. Då kännde jag bara FUCK DEN HÄR DAGEN.

Så jag gick till Macy's och köpte en väska och så blev det kina take away. Hem dricka bärs och Rom och bara glömma dagens skömt.

Sen kom Micke och hade köpt hårfärg och ville ha lite hjälp. Så jag hjälpte honom med det och passa på att klippa av honom ruffset. Det blev mkt bra. Nöjd!


 

Ovido - Quiz & Flashcards